robertbuzink

Besparen met een gezin

Besparen met een gezin

Tegenwoordig is het leven duur. Dit is zeker het geval wanneer je een gezin hebt. Er is door experts uitgerekend dat de opvoeding van een kind ongeveer net zoveel kost als een nieuwe Ferrari. Daarom kan het zeker voor gezinnen interessant zijn om te gaan besparen.

Eten meenemen

Gezinsuitjes zijn leuk maar die kunnen ook behoorlijk duur uitvallen. Ga je een dagje met je gezin naar een pretpark of de dierentuin? Zorg ervoor dat je zelf eten en drinken meeneemt. Dit is aanzienlijk goedkoper dan wanneer je ergens eten en drinken gaat kopen.

Korting

Wil je er met het hele gezin op uit en zijn jullie van plan om een museum of een indoorspeeltuin te bezoeken? Neem dan eerst een kijkje op internet of er misschien kortingsacties zijn. Door op je tickets te besparen wordt een uitje aanzienlijk goedkoper.

Vriezer

Heb je toch te veel gekookt en wil je dit niet weggooien? Een grote vriezer is hier ideaal voor. Daarnaast is het ook fijn om wanneer er een leuke aanbieding is bij de supermarkt hier extra gebruik van te maken.

Door vlees, brood en groente in de aanbieding te kopen dan je een flinke voorraad inslaan en invriezen. Zo heb je niet alleen altijd eten in huis, je hoeft ook minder vaak naar de winkel. En je bespaart door gebruik te maken van aanbiedingen ook nog flink wat geld.

Kleding ruilen

Zijn je kinderen uit hun kleding gegroeid of is er kleding die ze niet meer dragen? Probeer dan of je met vrienden, familie of kennissen kledingstukken kunt ruilen. Of geef de kleding aan iemand in je kennissenkring die iets minder te besteden heeft.

dev-benjamin-pwr2uTPpz68-unsplash

Boodschappen doen

Met een gezin ontkom je zeker niet aan regelmatig boodschappen doen. Of je dit nu wel of niet graag doet, neem niet je kinderen mee wanneer je naar de supermarkt gaat. Doe je dit wel dan merk je dat je veel meer geld uitgeeft.

Kleding meenemen

Ga je er met het hele gezin een dagje op uit, denk er dan aan om voor ieder gezinslid extra kleding mee te nemen. Vergeet ook een warme jas of trui niet. Zeker als het een activiteit buiten betreft kan het prettig zijn om regenkleding en een paraplu mee te nemen.

Mocht er een ongelukje gebeuren of valt er uit het niets een hoosbui, dan kan iedereen zich omkleden. Door zelf extra kleding mee te nemen voorkom je dat je tijdens je dagje uit veel geld moet uitgeven aan nieuwe kleding omdat er iets vies of kapot is.

MEER TE WETEN KOMEN

zonnepanelen

boodschappen

jaarlijks overstappen