robertbuzink

Met boodschappenlijstjes boodschappen doen. Hoe makkelijk is dat?

Met boodschappenlijstjes boodschappen doen. Hoe makkelijk is dat?

Veel mensen kiezen ervoor om boodschappen te gaan doen zonder dat ze vooraf eerst een planning gemaakt hebben. Dit is echter niet verstandig. Of je vergeet belangrijke dingen, of je koopt artikelen die je nog in huis hebt.

Door een boodschappenlijstje te maken voorkom je impulsaankopen. Voordat je boodschappen gaat doen is het daarom slim om eerst een boodschappenlijstje te maken. Dit is heel makkelijk en je kan er heel veel geld mee besparen.

Besparen

De reden waarom je vaak te veel geld uitgeeft aan je boodschappen is eigenlijk niet eens jouw eigen schuld. Supermarkten zijn erop ingesteld om je tijdens het boodschappen doen in de verleiding te brengen.

Enkele voorbeelden hiervan zijn kassakoopjes, aantrekkelijke verpakkingen en niet te vergeten aanbiedingen. Heb je van tevoren geen boodschappenlijstje gemaakt, dan zal je eerder geneigd zijn om deze artikelen in je winkelwagentje te gooien.

Daarnaast zijn veel mensen vergeetachtig tijdens het boodschappen doen. Iedereen twijfelt tijdens het boodschappen doen wel eens of er nou wel of niet een pak suiker in de voorraadkast staat. Door een boodschappenlijstje te maken voorkom je dus onnodige aankopen.

Minder eten weggooien

Maak je voor het boodschappen doen eerst een boodschappenlijstje, dan doe je slimmer boodschappen. Wanneer je rekening houdt met de grootte van de porties hoef je minder eten weg te gooien en je bespaart er makkelijk ruim 100 euro per jaar mee.

Niks vergeten

Ben je net thuis van het boodschappen doen, kom je erachter dat je een pak melk vergeten bent. Dit overkomt iedereen regelmatig. Dit is niet alleen zonde van je tijd, maar ook wanneer je bij slecht weer nog een keer de deur uit moet om naar de supermarkt te gaan.

Terug moeten naar de supermarkt kost je ook geld. Vaak moet je met de auto wat je brandstofkosten kost. En ook de tweede ronde in de supermarkt word je weer in de verleiding gebracht om toch die aantrekkelijke aanbieding te kopen.

micheile-dot-com-iVC56eIVq-c-unsplash

Sneller boodschappen doen

Er zijn veel mensen die boodschappen doen niet als hobby hebben. In een supermarkt kan het vaak druk zijn. Je aandacht wordt afgeleid door krijsende kinderen. Toch moet je ondanks dat toch je aandacht richten op het boodschappen doen.

Staat er geen sap op je lijst, dan is het niet nodig om langs dat schap te lopen. Hierdoor word je niet in de verleiding gebracht om toch die aantrekkelijke aanbieding mee te nemen. Met een boodschappenlijstje voorkom je dat je dingen koopt die je niet nodig hebt.

MEER TE WETEN KOMEN

Besparen met een gezin

zonnepanelen

jaarlijks overstappen