robertbuzink

De financiën van je bedrijf beheren

Het beheren van fondsen kan moeilijk zijn voor elke bedrijfseigenaar. Het maakt niet uit wat voor soort bedrijf je hebt, het is altijd een uitdaging om de financiën te beheren. De reden dat je bedrijf het goed doet is waarschijnlijk omdat je flink wat producten en diensten verkoopt. Ben je een nieuwe bedrijfseigenaar en heb je nog niet zoveel ervaring? Dan kan het beheren van de financiën overweldigend zijn. Je loopt het risico om slechte gewoonten te ontwikkelen op het gebied van financieel beheer die je bedrijf zeker financiële schade kunnen berokkenen. Je financiën kunnen beheren, is het verschil tussen een bedrijf dat soepel draait en een bedrijf dat nauwelijks overleeft. Het verwaarlozen van je zakelijke financiën kan zelfs leiden tot meer belastingen en het onvermogen om te groeien en uit te breiden. Het belangrijkste dat je moet doen om de financiën van je bedrijf goed te beheren, is een zakelijke bankrekening openen en een administratiekantoor Nieuwegein inschakelen voor het beheer.

Scheid zakelijke en persoonlijke financiën

Wanneer je je zakelijke en persoonlijke financiën scheidt, krijg je een nauwkeurig totaalbeeld van de cashflow van je bedrijf. Je kunt namelijk een zakelijke lening aanvragen en overzichtelijk zien waar het geld naartoe gaat. Het kan een grote hulp zijn om een zakelijke rekening te houden als je je bedrijf gaat uitbreiden en alle kosten duidelijk in kaart wilt brengen. Je kunt ook eenvoudig je balans en resultatenrekening controleren wanneer je alles bij de hand hebt en je geen persoonlijke uitgaven vermengd met zakelijke uitgaven. Op deze manier kun je begrijpen en voorspellen of je bedrijf genoeg geld heeft voor toekomstige uitgaven en toekomstige groeiplannen.

Geef jezelf een salaris

Je moet jezelf een fatsoenlijk salaris betalen voor al je inspanningen. Als je daar eenmaal over hebt besloten, moet je beslissen hoeveel salaris je gaat krijgen. Het salaris moet in staat zijn om aan je persoonlijke behoeften te voldoen zonder de financiën van het bedrijf in gevaar te brengen. De meeste ondernemers krijgen alleen een fatsoenlijk loon dat net genoeg is om ervoor te zorgen dat hun huishoudelijke uitgaven worden gedekt. De rest van het geld in het bedrijf staat klaar voor zakelijke uitgaven of wordt vaak geïnvesteerd voor groei. Als het goed gaat met de cashflow en er zijn extra’s, dan kun je misschien een bonus voor jezelf krijgen. Dit is natuurlijk niet vereist en is een persoonlijke beslissing.

Leer hoe je eenvoudige financiële overzichten kunt opstellen

De jaarrekening is werk voor accountants van stolwijkacc.nl. Wil je echter goed voor je zaken zorgen, dan is het een pluspunt om te begrijpen hoe jaarrekeningen in je voordeel kunnen worden gebruikt. De basisprincipes van balansen en resultatenrekeningen begrijpen kan een groot voordeel zijn, aangezien deze overzichten inzicht geven in hoe goed je bedrijf het doet. Met de balans kun je je activa en passiva nauwkeurig volgen. Je resultatenrekening kan veel vertellen over de winstgevendheid van je bedrijf. Door activa, passiva, inkomsten en uitgaven bij te houden, kun je zien welk aspect van je bedrijf moet worden verbeterd om het te laten groeien. Met deze tips kom je er wel en weet: schakel altijd een professional in voor het beste resultaat!